Newsletter Δεκέμβριος 2020

Αγαπητοί μας φίλοι
Όλοι εμείς που βρισκόμαστε στο Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ του Σωματείου Ναυτικών Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες «Η ΑΡΓΩ», σας ευχόμαστε ένα δημιουργικό νέο έτος, με υγεία, θετική διάθεση, αισιοδοξία, ευημερία και όμορφες στιγμές χωρίς φόβο.
Ο Δεκέμβριος ήταν μήνας προσμονής, ελπίδας και προσφοράς με άρωμα Χριστουγέννων και προετοιμασίες για τη γιορτινή περίοδο.
Οι ωφελούμενοί μας συμμετείχαν στην κατασκευή επίκαιρων προϊόντων και στην παρασκευή εδεσμάτων που «μύριζαν» Χριστούγεννα, τηρώντας πάντα όλους τους κανόνες υγιεινής και ατομικής προστασίας με τη χρήση μάσκας και τη διενέργεια συχνών τεστ για τον νέο κορωνοϊό από στελέχη της κινητής μονάδας του ΕΟΔΥ.Περισσότερα...

Newsletter Νοέμβριος 2020

Καλό μήνα με υγεία και δημιουργία από την Ομάδα του Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑΜΕΑ η «ΑΡΓΩ»
Ο μήνας αυτός καθώς και ο χειμώνας μάς βρίσκει σε συνθήκες πρωτόγνωρες και αλλιώτικες. Παρά τις δυσκολίες και την αλλαγή στη καθημερινή ροή των δραστηριοτήτων και των προγραμμάτων μας προσπαθούμε καθημερινά μέσα από πλήθος δημιουργικών στιγμών και ενασχολήσεων να εμφυσήσουμε στα παιδιά τη λαχτάρα της δημιουργίας καθώς και να τους προσφέρουμε μια χαλαρή και πιο αισιόδοξη διάθεση αντιμετώπισης και θεώρησης των τεκταινόμενων.

Περισσότερα...

Newsletter Οκτώβριος 2020

Το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑMEΑ του Σωματείου Ναυτικών Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες «Η Αργώ» πιστό στο μηνιαίο ενημερωτικό διαδικτυακό του ραντεβού σας εύχεται να έχετε έναν όμορφο και δημιουργικό μήνα.
Έχοντας βρει τους ρυθμούς μας και εναρμονισμένοι στα νέα δεδομένα λόγω της επιδημίας ξεκινήσαμε το μήνα Οκτώβρη με πλούσιες δράσεις και ένα άκρως εκπαιδευτικό πρόγραμμα.
Σκοπός μας οι ωφελούμενοί μας να απασχολούνται δημιουργικά και αποτελεσματικά με απώτερο στόχο την ανάδειξη των δυνατοτήτων τους - δεξιοτήτων τους μέσα από πολλαπλές δραστηριότητες σε διαφορετικά πεδία δράσης και εμπλοκής.

Η Τέχνη, η φύση, τα εκπαιδευτικά-θεραπευτικά παιχνίδια και ο μικρόκοσμος μιας τάξης είναι μερικά από τα πεδία αυτών των δράσεων.

Περισσότερα...

Επαναλειτουργία ΚΔΗΦΤο Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας του Σωματείου Η ΑΡΓΩ, ανταποκρινόμενο στην ανάγκη λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοιού COVID 19, από την 1η Σεπτεμβρίου 2020, λειτουργεί σύμφωνα με τις οδηγίες της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων όπως αυτές διατυπώνονται στην εγκύκλιο με Αρ. Πρωτ.: Δ11/Φ.29/Γ.Π.οικ.19881/691/22-05-2020 και την επικαιροποίησή της με την υπ΄αριθμ. πρωτ. Γ.Π./Δ12/32819/1018/10-09-2020 εγκύκλιο, επίσης της υφυπουργού Εργασίας, με την οποία αίρεται ο περιορισμός του 50% στην προσέλευση των ωφελουμένων.

Περισσότερα...

Επιστροφή (εν μέρει) στην κανονικότητα

Τα Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας του Σωματείου Η ΑΡΓΩ επαναλειτουργούν κατόπιν σχετικής εγκυκλίου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων που εκδόθηκε στις 22/5/2020 (ΑΔΑ:Ε8Π54ΜΤΛΚ-ΛΗΧ), τηρώντας τα σχετικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.

  1. Προαιρετική προσέλευση ωφελουμένων.
  2. Λειτουργία στο 50% της δυναμικότητας.
  3. Απαγόρευση προσέλευσης των ωφελουμένων που έχουν υποκείμενα νοσήματα ή που στο στενό οικογεναικό τους περιβάλλον υπάρχουν άτομα με υποκείμενα νοσήματα (ΦΕΚ 1856/Β΄/15-5-2020)
  4. Μετακίνηση ωφελουμένων σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 4,5,6 και 7 της ΚΥΑ Δ1α/ΓΠ.οικ.29114/10-5-2020 (κανόνες τήρησης αποστάσεων κλπ .......)
  5. Καθημερινή θερμομέτρηση ωφελούμενων και εργαζομένων.
  6. Λοιπά μέτρα που αναφέρονται στην εγκύκλιο.
Για το πλήρες κείμενο της εγκυκλίου Δ11/Φ.29/Γ.Π.οικ.19881/691/22-5-2020 δείτε την ΑΔΑ ΑΔΑ:Ε8Π54ΜΤΛΚ-ΛΗΧ

Έδρα Σωματείου

Οικοτροφείο