Επίσκεψη στο Αττικό Πάρκο

Στα πλαίσια της δραστηριότητας "όταν τα ζώα συναντούν τις ... Απόκριες"

και προκειμένου να γίνει περισσότερο βιωματική, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018.
Ευχαριστούμε τους υπευθύνους του Πάρκου για το πολύ μειωμένο εισιτήριο εισόδου. Σε διαφορετική περίπτωση ίσως να μην τα είχαμε καταφέρει να το επισκεφθούμε.


Παραμυθάδες στο Αργώ

Την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018, είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε δυο γλυκούς "παραμυθάδες", συνεργάτες του Εθνικού και Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, που με τη ζωντάνια τους μας ταξίδεψαν μέσα από τη διήγησή τους και τα τραγούδια τους σε έναν μοναδικό κόσμο, τον κόσμο των ζώων.Μας κάλεσαν να πάρουμε μέρος στο γάμο ενός όμορφου ζευγαριού ζώων και εμείς στήσαμε μαζί τους ένα γεμάτο κέφι αυτοσχέδιο γλέντι με πολύ χορό και τραγούδι προς τιμή τους! Οι μαθητές μας συμμετείχαν από την πρώτη κιόλας στιγμή με τις ιδέες τους και τις σκέψεις τους στην εξέλιξη του παραμυθιού, διασκέδασαν και γέλασαν με την ψυχή τους.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τους συντελεστές αυτής της όμορφης διαδραστικής και πρωτότυπης απόδοσης του παραμυθιού καθώς έδωσαν την ευκαιρία στα παιδιά μας να δημιουργήσουν όμορφες εικόνες στο μυαλό τους και να χαρούν.
Ήταν μια ιδιαίτερη εμπειρία για όλους μας και θα θέλαμε πολύ σύντομα να επαναληφθεί.

Μια νέα και ενδιαφέρουσα ιστοσελίδα

Εκπαιδευτικοί, συνεργάτες του Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας του Σωματείου "Η ΑΡΓΩ", δημιούργησαν μια νέα ιστοσελίδα με ενδιαφέρον εκπαιδευτικό περιεχόμενο. 

Η ιστοσελίδα "Εκπαίδευση δίχως Όρια" έχει σκοπό την προώθηση δημιουργικών προτάσεων σε εκπαιδευτικούς οι οποίες μπορούν να εφαρμοστούν σε Άτομα με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες Ανεξαρτήτου Ηλικίας. Σαφέστατα θα δημοσιεύονται ιδέες-προτάσεις οι οποίες δύναται να εφαρμοστούν σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης με στόχο τα παιδιά να μάθουν ανακαλύπτοντας. Eνδιαφέροντα άρθρα θα αναρτώνται από ειδικούς και για γονείς.

http://ekpaideushdixwsoria.com/

Facebook : @ekpaideushdixwsoria

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018, νέος χρόνος, νέοι στόχοι.

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ Η ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ 2018.


Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση και μπαζάρ 2017

Παρά το τσουχτερό κρύο, την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου στις 6.00 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠ, πραγματοποιήθηκε μια ζεστή γιορτή από το σύνολο των μαθητών του ΑΡΓΩ και τους μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά.
Παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κος Γαβρίλης Γιώργος, ο Δήμαρχος Πειραιά κος Μόραλης Γιάννης, εκπρόσωπος του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος κος Ζήκας Γιάννης, πολλοί φίλοι μας, οι γονείς όλων των παιδιών και η ΜΠΑΝΤΑ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον ΟΛΠ για τη δωρεάν παραχώρηση της αίθουσας και για τις 80 δωροεπιταγές των καταστημάτων ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ που προορίζονται για τους μαθητές του ΑΡΓΩ.

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ.


Έδρα Σωματείου

Οικοτροφείο