ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ

Για την παγκόσμια ημέρα ηλικιωμένων (1η Οκτωβρίου) φτιάξαμε με τα παιδιά κάρτες για τους παππούδες μας και τους πήραμε τηλέφωνο να τους πούμε πόσο πολύ τους αγαπάμε. 

Πράξη με τίτλο «Απογευματινές Υπηρεσίες Διημέρευσης σε Άτομα με Νοητική Αναπηρία ή/και Αυτισμό, στο Δήμο Πειραιά και σε όμορους Δήμους» κωδ. ΟΠΣ 5002482 του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΤΤΙΚΗ» 2014-2020, Άξονας Προτεραιότητας (09) – «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμηση της Φτώχειας και Διακρίσεων – Διασφάλιση της Κοινωνικής Συνοχής» με τίτλο «Κέντρα Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία»

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΤΕΧΝΗ

«Εκπαίδευση μέσα από την τέχνη». Χρησιμοποιώντας την τέχνη ως μέσο εξέλιξης της κριτικής σκέψης. Παρατηρώντας έργα τέχνης, διατυπώνουμε τις απόψεις μας και συζητάμε για τα συναισθήματα που μας προκαλούν.

"Απογευματινό πρόγραμμα Διημέρευσης" στα πλαίσια του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΤΤΙΚΗ» 2014-2020, Άξονας Προτεραιότητας (09) – «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμηση της Φτώχειας και Διακρίσεων – Διασφάλιση της Κοινωνικής Συνοχής» με τίτλο «Κέντρα Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία»Νέα "κανονικότητα"

Με τη νέα "κανονικότητα" τα μαθήματα μπορούν να γίνουν και στον κήπο !!! μάθημα μουσικής από τον μουσικό του Κέντρου κο Μαυρογιάννη Νικήτα.

Με καλοκαιρινή διάθεση

Αποτύπωση του εαυτού μου και των σκέψεων μου για την εποχή του καλοκαιριού.
Δραστηριότητα τμήματος στα πλαίσια 
της Πράξης με τίτλο «Απογευματινές Υπηρεσίες Διημέρευσης σε Άτομα με Νοητική Αναπηρία ή/και Αυτισμό, στο Δήμο Πειραιά και σε όμορους Δήμους» κωδ. ΟΠΣ 5002482 του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΤΤΙΚΗ» 2014-2020, Άξονας Προτεραιότητας (09) – «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμηση της Φτώχειας και Διακρίσεων – Διασφάλιση της Κοινωνικής Συνοχής» με τίτλο «Κέντρα Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία»

 


Επαναλειτουργία ΚΔΗΦ

1η Ιουνίου 2020, το ΚΔΗΦ "Η ΑΡΓΩ" επαναλειτουργεί για τις ανάγκες των 25 ωφελουμένων στα πλαίσια της Πράξης με τίτλο «Απογευματινές Υπηρεσίες Διημέρευσης σε Άτομα με Νοητική Αναπηρία ή/και Αυτισμό, στο Δήμο Πειραιά και σε όμορους Δήμους» κωδ. ΟΠΣ 5002482
και κατόπιν σχετικής εγκυκλίου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων που εκδόθηκε στις 22/5/2020 (ΑΔΑ:Ε8Π54ΜΤΛΚ-ΛΗΧ), τηρώντας τα σχετικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.
  1. Προαιρετική προσέλευση ωφελουμένων.
  2. Λειτουργία στο 50% της δυναμικότητας.
  3. Απαγόρευση προσέλευσης των ωφελουμένων που έχουν υποκείμενα νοσήματα ή που στο στενό οικογεναικό τους περιβάλλον υπάρχουν άτομα με υποκείμενα νοσήματα (ΦΕΚ 1856/Β΄/15-5-2020)
  4. Μετακίνηση ωφελουμένων σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 4,5,6 και 7 της ΚΥΑ Δ1α/ΓΠ.οικ.29114/10-5-2020 (κανόνες τήρησης αποστάσεων κλπ .......)
  5. Καθημερινή θερμομέτρηση ωφελούμενων και εργαζομένων.
  6. Λοιπά μέτρα που αναφέρονται στην εγκύκλιο.
Για το πλήρες κείμενο της εγκυκλίου Δ11/Φ.29/Γ.Π.οικ.19881/691/22-5-2020 δείτε την ΑΔΑ ΑΔΑ:Ε8Π54ΜΤΛΚ-ΛΗΧ

Αναστολή Λειτουργίας

Στις 11 Μαρτίου 2020, το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ) ΑμεΑ του Σωματείου "Η ΑΡΓΩ", αναστέλλει την λειτουργία του λόγω της πανδημίας και σύμφωνα με την εγκύκλιο Δ12α/Φ.29/Γ.Π.οικ.12063/339/11-03-2020 ΑΔΑ:6ΜΔ346ΜΤΛΚ-29Ο "μέτρα πρόληψης για την αποφυγή διάδοσης του ιού Covid 19"

Σχολικές Δεξιότητες

Καθημερινή ενασχόληση με τα μαθήματα του σχολείου αλλά και επιπλέον ασκήσεις για συντήρηση και βελτίωση των σχολικών δεξιοτήτων.

«Απογευματινές Υπηρεσίες Διημέρευσης σε Άτομα με Νοητική Αναπηρία ή/και Αυτισμό, στο Δήμο Πειραιά και σε όμορους Δήμους» κωδ. ΟΠΣ 5002482 του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΤΤΙΚΗ» 2014-2020, Άξονας Προτεραιότητας (09) – «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμηση της Φτώχειας και Διακρίσεων – Διασφάλιση της Κοινωνικής Συνοχής» με τίτλο «Κέντρα Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία»Επαφή με μια ξένη γλώσσα

Εμπλουτισμός γνώσεων, γνωριμία με ξένη γλώσσα, μία φορά την εβδομάδα σε ομάδα ωφελουμένων του Προγράμματος «Απογευματινές Υπηρεσίες Διημέρευσης σε Άτομα με Νοητική Αναπηρία ή/και Αυτισμό, στο Δήμο Πειραιά και σε όμορους Δήμους» κωδ. ΟΠΣ 5002482 
του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΤΤΙΚΗ» 2014-2020, Άξονας Προτεραιότητας (09) – «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμηση της Φτώχειας και Διακρίσεων – Διασφάλιση της Κοινωνικής Συνοχής» με τίτλο «Κέντρα Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία»


Συνάντηση ενημέρωσης γονέων

Την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε η πρώτη ενημερωτική συνάντηση γονέων για το εκπαιδευτικό έτος 2019-2020. Της συνάντησης προηγήθηκε μουσικοθεατρικό δρώμενο με θέμα τη διαφορετικότητα, προετοιμάστηκε από το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους ωφελούμενους και παρουσιάστηκε στους γονείς μία μέρα μετά την παγκόσμια ημέρα των ατόμων με αναπηρία.Το ΔΙΚΟ ΜΑΣ παραμύθι

Το Διοικητικό Συμβούλιο και όλοι όσοι εργαζόμαστε στο Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ του Σωματείου «Η ΑΡΓΩ», αισθανόμαστε υπερήφανοι που η προσπάθεια και η συνεργασία των μαθητών και των εκπαιδευτικών της πρωινής και της απογευματινής λειτουργίας του Κέντρου, είχαν σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία και την ολοκλήρωση του ΔΙΚΟΥ ΜΑΣ παραμυθιού.


Περισσότερα...

Δραστηριότητα Μουσικοκινητικής

«Ανέκαθεν τα παιδιά δεν συμπαθούν τη μελέτη. Θα προτιμούσαν να παίζουν, και εάν έχετε τα ενδιαφέροντά τους στο επίκεντρο, τότε θα τους επιτρέψετε να μαθαίνουν ενώ παίζουν.» – Carl Orff


ΗΜΕΡΙΔΑ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 16 Οκτωβρίου 2019

Κοινωνικές Ιστορίες


https://ekpaideushdixwsoria.com/2019/06/10/κοινωνικη-ιστορια-πηγαινοντασ-εκδρο/?fbclid=IwAR1OoPjKSuImQOHAEsu4P73jN0OCk6flW6Kg0eqagvm5YKimjNzctPK7Zao

Μουσική Αγωγή

Το θέατρο και η μουσική σε μια υπέροχη συνύπαρξη! Τα παιδιά μας έγιναν μαέστροι αλλά και μουσικοί μιας "φανταστικής" ορχήστρας.

Εξάσκηση λεπτής κινητικότητας

Δραστηριότητα βελτίωσης λεπτής κινητικότητας με δημιουργικό και ευχάριστο τρόπο.Χρήση ΜΜΜ

Κοινωνικές Δεξιότητες - Χρήση Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και μετά βολτίτσα στο Μοναστηράκι. Το τερπνόν μετά του ωφελίμου γιατί η εκπαίδευση πρέπει να είναι διασκεδαστική.

Παιχνίδι !!!

Παρασκευή 10 Μαϊου στα "φουσκωτά" που δεν τα βαριόμαστε ποτέ και πάντα διασκεδάζουμε αφάνταστα μικροί και μεγάλοι.


Περιμένοντας το Πάσχα

Και λίγο πριν την αναχώρηση για τις Πασχαλινές διακοπές … πασχαλινά αβγά από τα παιδιά και τις εκπαιδευτικούς του απογευματινού προγράμματος
στα πλαίσια της Πράξης με τίτλο «Απογευματινές Υπηρεσίες Διημέρευσης σε Άτομα με Νοητική Αναπηρία ή/και Αυτισμό, στο Δήμο Πειραιά και σε όμορους Δήμους»
του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΤΤΙΚΗ» 2014-2020, Άξονας Προτεραιότητας (09) – «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμηση της Φτώχειας και Διακρίσεων – Διασφάλιση της Κοινωνικής Συνοχής» με τίτλο «Κέντρα Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία»


Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Την Παρασκευή 19 Απριλίου 2019, ομάδα παιδιών του απογευματινού προγράμματος, έζησε μια πρωτόγνωρη εμπειρία στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τη γη, τους πλανήτες, να παρατηρήσουν μέσα από το τηλεσκόπιο το σύμπαν.
Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και ιδιαιτέρως τον κ. Δημήτρη Τσιμπίδα για την υπέροχη ξενάγηση και την προνομιακή μεταχείριση να μας υποδεχθούν σε ώρα απογευματινή.  


Βραβείο !!!

Σήμερα εδώ στην ΑΡΓΩ αισθανόμαστε πολύ χαρούμενοι και υπερήφανοι που τρεις από τους μαθητές του απογευματινού προγράμματος διημέρευσης βραβεύτηκαν για τη συμμετοχή τους στον παιδικό διαγωνισμό ζωγραφικής με τίτλο: "Τα παιδιά ονειρεύονται το μέλλον" που διοργάνωσαν το Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και η Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας.
Μπράβο στην Κωσταλία, την Ολυμπία, τον Φώτη και συγχαρητήρια στη Δασκάλα τους Μαρία Καρακασίδου για την πρωτοβουλία της να συμμετάσχουν.Σελίδα 1 από 4

Έδρα Σωματείου

Οικοτροφείο