Μουσικοκινητική

Μουσικοκινητική στα παιδιά του απογευματινού προγράμματος.

Το Πρόγραμμα υλοποιείται στα πλαίσια του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΤΤΙΚΗ» 2014-2020, Άξονας Προτεραιότητας (09) – «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμηση της Φτώχειας και Διακρίσεων – Διασφάλιση της Κοινωνικής Συνοχής» με τίτλο «Κέντρα Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία»Τα γενέθλια της Βασιλικής

Όλοι μαζί στα γενέθλια της Βασιλικής μας !!!
Ευχαριστούμε τους γονείς της για τα δώρα που έφεραν σε όλα τα παιδιά του απογευματινού προγράμματος.


Γούρια 2019

Χειροποίητα Γούρια 2019.
Θα βρείτε στο μπαζάρ μας την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018 κατασκευασμένα από τους ωφελούμενους και τις εκπαιδευτικούς της Πράξης «Απογευματινές Υπηρεσίες Διημέρευσης σε Άτομα με Νοητική Αναπηρία ή/και Αυτισμό, στο Δήμο Πειραιά και σε όμορους Δήμους» στα πλαίσια του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΤΤΙΚΗ» 2014-2020, Άξονας Προτεραιότητας (09) – «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμηση της Φτώχειας και Διακρίσεων – Διασφάλιση της Κοινωνικής Συνοχής» με τίτλο «Κέντρα Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία»


Christmas factory 2018

Η επέλαση των ξωτικών ξεκίνησε και μπήκαμε στο πνεύμα των Χριστουγέννων! Φτιάξαμε κονκάρδες, στείλαμε γράμμα στον Άγιο Βασίλη και βγάλαμε φωτογραφίες μαζί του! 

Κανονάκι - Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Το γνωρίσαμε, το ακούσαμε, το αγγίξαμε, τραγουδήσαμε όλοι μαζί παρέα.!!!
Ευχαριστούμε πολύ τον μουσικό κύριο Μιχάλη Χαλεπλίδη.


Το παραμύθι της Πέμπτης.

Κάθε Πέμπτη εδώ στην ΑΡΓΩ, λέσχη ανάγνωσης από τις εκπαιδευτικούς Όλγα Μάμαλη και Μαρία Καρακασίδου μαζί με τα παιδιά του απογευματινού προγράμματος, διαβάζουν παραμύθια και ταξιδεύουν στον κόσμο του ονείρου και της φαντασίας...
Σήμερα, διαβάζουμε για τον έρωτα της πονηρής αλεπούς, Πούπους και της παμπόνηρης κότας, Καρλότας στο παραμύθι του Ευγ.Τριβιζα, "Η Πούπου και η Καρλότα" .

Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Στις 23 Νοέμβρη, με τους μαθητές του απογευματινού προγράμματος, ζήσαμε κάτι πρωτόγνωρο στο μουσείο σχολικής ζωής και εκπαίδευσης.
Διάβασαν βιβλία, έψαξαν τσάντες, κάθισαν σε παλιά θρανία, είδαν στολές εκείνης της εποχής και πολλά ακόμη..
Ζήσαμε όμορφες στιγμές όλοι μαζί κι εμείς οι εκπαιδευτές θυμηθήκαμε τις δικές μας..! 
Το πόσο όμορφα περάσαμε, φαίνεται στο χαμόγελό μας!!!Βόλτα όλοι μαζί.

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου, βγήκαμε βόλτα με τα "γειτονάκια" μας. Καθίσαμε όλοι μαζί και παίξαμε επιτραπέζια και όσοι δεν παίξαμε επιτραπέζια, διασκεδάσαμε με το δικό μας τρόπο.

Νους υγιής εν σώματι υγιεί.

Αφού τελειώσουμε τα μαθήματα του σχολείου μας για την επόμενη μέρα ...


... ακολουθεί γυμναστικούλα !!!


Bowling

Εξωτερικό πρόγραμμα στο Bowling. Παρασκευή 16 Νοεμβρίου.

Επίσκεψη στο Γκάζι

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018 είχαμε μια σπουδαία εμπειρία και μια υπέροχη ξενάγηση στο Γκάζι. Ευχαριστούμε τους εργαζομένους του χώρου για τις χρήσιμες πληροφορίες και τη Θερμή υποδοχή.


 

Πρόγραμμα μουσικής

Η μουσική δεν λείπει από την καθημερινότητά μας.


Εξωτερικό πρόγραμμα

Απογευματινή βολτίτσα με τα φιλαράκια και τους δασκάλους μας.


Μάθημα πιάνου

Μάθημα πιάνου για τον Σάσα.

Ο Σάσα παρακολουθεί, για δεύτερη χρονιά, το απογευματινό πρόγραμμα του Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας του Σωματείου "Η ΑΡΓΩ" που υλοποιείται στα πλαίσια του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΤΤΙΚΗ» 2014-2020, Άξονας Προτεραιότητας (09) – «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμηση της Φτώχειας και Διακρίσεων – Διασφάλιση της Κοινωνικής Συνοχής» με τίτλο «Κέντρα Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία»

Έναρξη λειτουργίας

Την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018, ξεκίνησε το 2ο έτος υλοποίησης του Προγράμματος με τίτλο: "Απογευματινές Υπηρεσίες Διημέρευσης για Άτομα με Νοητική Αναπηρία ή/και Αυτισμό στο Δήμο Πειραιά και σε Όμορους Δήμους.

Ευχόμαστε καλή εκπαιδευτική χρονιά σε όλους.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ 2018

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018 πραγματοποιήθηκε η καλοκαιρινή εκδήλωση των εκπαιδευόμενων και των εκπαιδευτικών του Κέντρου Διημέρευσης Η ΑΡΓΩ στον Πειραιά.

Περισσότερα...

Μάθημα Ζαχαροπλαστικής

Την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018, ο σεφ ζαχαροπλαστικής κύριος Ζαφείρης Κλωνάρης και οι εκπαιδευόμενοι σεφ της σχολής LE MONDE μας γλύκαναν με τις δημιουργίες τους και μας έμαθαν τα μυστικά της ζαχαροπλαστικής.
Τους ευχαριστούμε πολύ για την προσφορά τους στα παιδιά του απογευματινού προγράμματος με τίτλο "Απογευματινές Υπηρεσίες Διημέρευσης σε Άτομα με Νοητική αναπηρία ή/και Αυτισμό στο Δήμο Πειραιά και σε όμορους Δήμους.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κυρία Ματίνα Μπάμπα και τη συνάδελφο Σταυρούλα Βεργοπούλου που χάρις των δικών τους  ενεργειών έγινε πραγματικότητα η δράση. 


Ηχογράφηση του τραγουδιού μας

Οι Γλάροι στο Αργώ (μουσική και στίχοι Νικήτας Μαυρογιάννης)

Τραγουδούν οι : Δημήτρης Σ, Κωσταλία Δ, Κατερίνα Μ, Γιώργος Β, Ολυμπία Σ,Ουρανία Μ, Μαρία Ξ, με τις Δασκάλες τους Μάντη Γαρμπή, Σταυρούλα Βεργοπούλου και τον μουσικό του Κέντρου Νικήτα Μαυρογιάννη.

Περισσότερα...

Ημερίδα

Το Σάββατο 12 Μαίου 2018 το Σωματείο Ναυτικών Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες "Η ΑΡΓΩ", συμμετείχε στις εργασίες της πολύ ενδιαφέρουσας Ημερίδας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Πειραιά με τίτλο: "Οι σημαντικοί άλλοι: Από τη διάγνωση στη θεραπεία" . Στην ημερίδα είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε τη δράση και τη λειτουργία των Δομών του Σωματείου καθώς και τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα που υλοποιούνται.

Συγχαρητήρια στους διοργανωτές και σε όλους όσοι εργάστηκαν για την επιτυχία της Ημερίδας.
Ένα θερμό ευχαριστώ στην κυρία Μασούρα για την πρόσκλησή της να συμμετάσχουμε.Περισσότερα...

DogTherapy

Την Δευτέρα 7 Μαίου 2018, είχαμε μια υπέροχη εμπειρία. Η Κρίστυ και ο Βαγγέλης, δύο υπέροχα σκυλιά θεραπείας, ήρθαν να μας κάνουν παρέα και να παίξουν μαζί μας. Η αρχική αμηχανία υποχώρησε γρήγορα για να ακολουθήσουν αγκαλιές, παιχνίδια, χτένισμα και τάισμα.
Ευχαριστούμε πολύ τους υπευθύνους του προγράμματος DogTherapy και εκπαιδευτές της Κρίστυ και του Βαγγέλη, κυρία Θανάσουλα και κύριο Κοίλια, για την αξέχαστη εμπειρία.

Σελίδα 1 από 2

Έδρα Σωματείου

Οικοτροφείο